fbpx
13/01/2019
Interview met auteur en coach Veerle Wagenaar

Wanneer ben je begonnen met schrijven? Was er een specifieke aanleiding voor?

Ik schreef vroeger toen ik klein was al korte quotes om het zo maar te zeggen. Ik vond het leuk om wijsheden op te schrijven. In mijn tienerjaren stond dat een tijdje stil, tot ik 20 was. Toen heb ik mijn eerste boek geschreven, Heel bewust jezelf.

Je bent coach op het gebied van gevoelens en het zesde zintuig leren
ontwikkelen. Hoe gaat dit in zijn werk?

Het 6e zintuig is een orgaantje midden in ons hersenen, vandaar de benaming het 3e oog, het zit precies op die hoogte. Vroeger zeiden bepaalde mensen dat deze klier de poort was tussen de spirituele wereld en deze wereld. Met het 3e oog neem je waarnemingen waar die niet controleerbaar zijn. Iedereen kent het gevoel wel, dat als je een situatie zit en een niet pluis-gevoel hebt. Dat is het 3e oog, oftewel je intuïtie. In mijn praktijk leer ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen om hier mee om te gaan. Vaak gaat dit ook gecombineerd met hooggevoeligheid, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Ik leer ze om te luisteren naar hun intuïtie, deze te herkennen en hoe ze ermee om kunnen gaan doormiddel van oefeningen.

Je hebt je boek in eigen beheer uitgegeven. Waarom wilde je het zelf
doen en welke stappen heb je allemaal doorlopen?

 Mijn 1e boek was meteen goedgekeurd door een uitgever, maar nu neemt diegene geen boeken meer aan. Mijn 2e boek was twee keer afgekeurd, omdat het niet paste in waar zij mee bezig waren. Toen in vakantie op Bonaire zei mijn gevoel dat ik mijn boek in eigen beheer moest uitgeven. En daarbij heb ik de volgende stappen genomen:

 

  • Mijn boek was al helemaal klaar, maar ik heb deze toch nogmaals nog doorlopen en dingen aangepast.
  • De voorkant van mijn boek laat ik door mijn websitebeheerder doen, dit omdat ze ook mijn website heeft gemaakt en ik juist voor de lezers een herkenning wil, ook met de kleuren die op mijn boek komen.
  • Ik zocht een bedrijf dat boeken publiceert in eigen beheer, echter kon ik deze niet vinden. Totdat ik op Ambitieuze Meisjes een bericht voorbij zag komen, waar iemand anders de vraag stelde over eigen beheer. Ik keek in de reacties eronder en zag het bedrijf van bestelmijnboek.nl. Ik keek erop en ik kreeg gelijk het yes-gevoel, sindsdien ben ik nu met Esther van bestelmijnboek.nl in contact over mijn boek.
  • Daarnaast kwam ik via via Lianne Reijntjes* tegen en zij heeft mijn boek geredigeerd.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal inspiratie uit de ervaringen die ik in het leven heb opgedaan en de gesprekken met andere mensen. Maar vaak haal ik ook inspiratie uit de natuur, als ik daar een lange wandeling maak.

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met
schrijven, wat zou dat zijn?

Mijn 1e boek was al uitgebracht, voordat ik het had laten redigeren. Dat was echt een domper, daar heb ik veel van geleerd. Ik was daar wel een paar dagen echt niet lekker van.

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven?

Volg je eigen gevoel, en onlangs dat er heel veel boeken zijn, heeft jouw boek zeker een waardevolle bijdrage! Sommige mensen denken van niet omdat er al zoveel boeken zijn, maar juist ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Als jij plannen hebt om een boek te schrijven, doe dat dan! En neem vooral elk woord niet onder de loep die je schrijft. Schrijven is gevoel, elk woord wat je schrijft is goed op het juiste moment vanuit jou.

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Dat is een goede vraag, ik ben nu al volledig zelfstandig ondernemer en ik heb nu twee boeken geschreven, ik wil in 2019 een e-learning maken voor jongeren/jongvolwassenen om nog bewuster in het leven te staan in een wereld waar wij 24 uur per dag al in leven.

* Lianne Reijntjes is eigenaar van Liannes Letters, een bureau dat zich specialiseert in tekstredactie.

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *