fbpx
20/01/2019
Interview met Susanna Florie

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Schrijver, trainer, uitgever, enthousiast, gedreven

 

Waarom en hoe ben je begonnen met je uitgeverij?

Ik heb zelf een thriller geschreven: Daisy. Deze is in eerste instantie uitgegeven bij een andere uitgeverij. Toen ik zag wat zij voor mij deden en betekenden, dacht ik: dat kan ik zelf ook en ook nog beter zelfs. Ik wilde dat iedereen die een schrijfdroom had, deze droom kon laten uitkomen. Er zijn mogelijkheden om ook jouw boek uit te geven met de begeleiding die je wenst. Nu help ik auteurs met het zelf uitgeven van hun boek en als schrijfcoach begeleid ik (beginnende) auteurs. Ook geef ik trainingen en workshops.

 

Wat voor soort boeken geven jullie uit?

Wij geven allerlei soorten boeken uit, van dicht- of verhalenbundels tot kinderboeken en van thrillers tot managementboeken. Maar ook romans en marketinguitgaven. Maar de eerste vier die ik hier opnoem het meeste.

 

Hoe ziet zo’n dag op de uitgeverij eruit?

Eigenlijk ben ik vooral aan het ‘procesbegeleiden’. Ik mail, bel, heb coachingsgesprekken, geef een training en heb contact met iedereen die bij het uitgeefproces betrokken is. Dus van de vormgever en de drukker tot de redacteur en het Centraal Boekhuis voor de verkopen. Het hele proces van idee tot aan de boekhandel manage ik samen met de auteurs en dat is hartstikke leuk. Het is hectisch soms en er gaat van alles door elkaar, maar als er dan een boek geleverd wordt waar zo hard aan is gewerkt door alle partijen, dan is dat de ultieme beloning.

 

Schrijf je zelf ook en zou je zelf ook ooit een boek willen schrijven?

Ik heb zelf een thriller geschreven, Daisy. Een boek dat ooit als autobiografisch blog begon. Maar gaandeweg kreeg mijn fantasie de overhand en het is een ijskoude thriller geworden waar ik erg trots op ben. Er zijn nu nog wat projecten van mezelf in de pen en daar zou ik eigenlijk iets meer tijd voor moeten maken. Ook staat er een verhalenbundel op mijn naam en een ebook Blogs en Webteksten Schrijven.

 

Je organiseert ook schrijfworkshops en schrijfochtenden waar elke  schrijver welkom is om te komen schrijven. Hoe ga je te werk als je het organiseert?

Om het schrijven voor velen toegankelijker te maken en om verhalen te kunnen delen met elkaar, organiseer ik workshops, trainingen en de schrijfochtend elke laatste dinsdag van de maand in boekhandel Plukker in Schagen. Via sociale media en op mijn website deel ik de data. Het is handig dat ik zelf promotieteksten schrijf, waardoor er vaak een fijne opkomst is. De groepen zijn nooit heel erg groot, zodat ieder ook aan bod komt met zijn of haar verhaal. Met inspirerende oefeningen is het altijd leuk. Het organiseren gaat verder eigenlijk vanzelf. Het is zo gegroeid.

 

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven?

Een beginnende schrijver zou ik vooral aanraden om veel meters te maken, dus om veel te schrijven. Je kunt meedoen aan schrijfwedstrijden of trainingen, workshops of masterclasses volgen. Je leert dan heel erg veel. Je leert nu wat je leuk vindt, welk genre je goed ligt en welke fouten je maakt. Ontdek je goede kanten en je valkuilen. Maar geniet vooral van het schrijven. Dat lees je terug!

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik wil mijn uitgeverij Leessst laten groeien, een kantoor opbouwen en heel veel schrijfdromen waar maken. Ik ben op de goede weg. Binnenkort open ik mijn webshop met boeken die door ‘mijn auteurs’ zijn uitgegeven en de trainingen die ik geef. Maar nog meer boeken zelf schrijven is en blijft mijn grootste wens.

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *