fbpx
06/01/2019
Interview met schrijfcoach en redacteur Eveline Broekhuizen

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Spontaan, puur, enthousiast, deskundig, eigenwijs

 

Wanneer ben je begonnen met Elibro Tekst? Was er een specifieke aanleiding voor?

Ik ben op 1 augustus 2013 begonnen met Elibro Tekst & Redactie. Midden in de crisis. Ik had vijf jaar gewerkt bij Uitgeverij Wereldbibliotheek, maar was vanwege een reorganisatie ontslagen. Direct was ik gaan solliciteren, maar er waren maar weinig vacatures. Toen ben ik gaan nadenken: wat wil ik nu echt? Dat was het beste uit verhalen naar boven brengen. Toen ik er eenmaal in geloofde dat ik dit op eigen kracht kon doen, was Elibro geboren.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie vooral uit de natuur. Daar kom ik tot rust en vanuit die stilte komen de ideeën opborrelen. In mijn schrijfworkshops maak ik ook altijd gebruik van een inspirerende omgeving, zodat je alle zintuigen optimaal kunt inzetten. Want daarmee raak je de lezer.

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou dat dan zijn?

Eerder mijn ideale klant bepalen. In het begin pakte ik veel klussen aan en ik kon telkens lekker doorwerken, maar als je tegen de één ja zegt, moet je een ander teleurstellen. Door een duidelijk beeld te krijgen van voor wie ik het liefste wil werken, kan ik veel bewustere keuzes maken en trek ik mijn ideale klant ook aan. Wie is mijn ideale klant dan, is waarschijnlijk de volgende vraag. Ik werk het liefst voor ondernemende schrijvers en schrijvende ondernemers, die hun passie volgen en vanuit hun hart impact willen maken met hun boek.

 

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven?

Doe, schrijf, speel en experimenteer! Laat je niet tegenhouden door ‘hoe het hoort’, maar ga gewoon schrijven, meters maken en trainen. Dan ontdek je vanzelf wat voor jou wel en niet werkt en vind je uiteindelijk je eigen stem.

 

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *