fbpx
19/12/2018
Interview met auteur Gaby Rasters

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Mama, teveel ideeën, dromen, denken, doen!

 

Wanneer ben je begonnen met schrijven? Was er een specifieke aanleiding voor?

Ik begon in 2014 met schrijven, ik schreef aan een verhaal en dacht: waarom zet je nu gewoon niet eens door? Er was toen een crowdfundplatform genaamd Tenpages en je kon daar je eerste tien bladzijden van je boek opzetten in de hoop aandeelhouders voor je boek te vinden. In drie maanden tijd kreeg ik 10.000 euro bij elkaar en zo kreeg ik een contract bij een uitgever! Wauw, wat een avontuur was dat. Mijn eerste boek Herkenning was toen een feit. Ik dacht dat dit het was, een keer een boek, maar ik had de smaak te pakken gekregen en mijn lezers blijkbaar ook. Ik was gegrepen door het schrijfvirus en ik wilde zien of ik echt kon schrijven….een keer een boek kan toeval zijn toch? Nu ben ik alweer aan mijn achtste boek bezig en dat is bijna klaar!

 

Ben jij wel eens afgewezen door een uitgever en hoe ben je daarmee omgegaan?

Jazeker ben ik wel eens afgewezen door een uitgever en dat was slikken. Echt enorm balen. En weet je wat ik daarna deed? Vol gas verder en door! Niet opgeven en in mezelf blijven geloven. Ik zocht wel steun bij andere mensen (lezers / auteurs) die me bleven aanmoedigen om door te gaan.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Echt overal vandaan, inspiratie ligt op straat. Bij de kapper, de kattentrimsalon, mijn werk, mijn kinderen, overal hoor en zie ik verhalen. Wanneer ik die verhalen van binnen ook echt voel dan weet ik dat ik ermee verder moet.

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met schrijven, wat zou dat zijn?

Ik zou helemaal niks over doen, want alles is een groot leerproces geweest, zelfs mijn handtekening zetten onder contracten zonder ze te lezen! 🙂

 

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven? 

Zorg dat er mensen zijn die met je mee willen lezen en laat vooral je manuscript beoordelen door iemand die verstand ervan heeft. Dat helpt echt. En weet ook dat je niet zomaar in de boekenhandel komt te liggen, dat was voor mij best wel een tegenslag in het begin. Het is niet makkelijk om echt door te breken, maar waar een wil is, is een weg. Just do it.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik ben op instagram een account gestart: theegedichtjes. Elke dag plaats ik een theegedichtje en een mooie foto. Ik wil er hier 365 van maken en over een jaar uitgeven in een mooi boekje! Daarnaast blijf ik gewoon schrijven, volgend jaar komt er een heel mooi boek van mij uit bij De Boekerij. Daarna heb ik nog twee boekcontracten daar lopen en dat gaan ook mooie verhalen worden, nu al zin in. Ook schrijf ik een verhaal over Marc Min. Hij is een beroemde jongerenwerker in Eindhoven, met een behoorlijk verleden waarvan veel jongeren nu iets van kunnen leren. Dat boek schrijven is voor mij een enorme leerschool en ook spannend. Ik hoef mijn hoofdpersoon nu niet te verzinnen, nee, hij zit vaak bij mij aan tafel met een kop thee.

Voor de rest wil ik lekker genieten van mijn gezinnetje en mooie dingen doen op mijn werk!

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer
Danielle
19/12/2018 at 15:35
Reply

Een heel mooi interview😊Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *