fbpx
16/01/2019
Interview met auteur Ursula Visser

Omschrijf jezelf in 5 woorden

Loyaal, vriendelijk, fantasierijk, behulpzaam, vasthoudend.

 

Wanneer ben je begonnen met schrijven? Was er een specifieke aanleiding voor?

Vroeger toen ik heel jong was schreef ik gedichten voor mijn oma. Het eerste echte boek (2007) was echter een non-fictie; een reisverhaal van ons sabbatical jaar in Australië. Oorspronkelijk ontstaan uit een bundeling van blogs over onze reis (in 2004 waren internet en bloggen niet vanzelfsprekend), en op veler verzoek uitgegeven in eigen beheer.

 

Ben jij wel eens afgewezen door een uitgever en hoe ben je daarmee omgegaan?

Jazeker. Na maanden wachten ontving ik de eerste keer een standaard afwijzing. Ook bij de tweede uitgever kwam ik niet door de selectie. In plaats van het bijltje erbij neer te gooien, heb ik een nieuwe redacteur in de arm genomen, de beide boeken radicaal aangepakt en ze zelf uitgegeven (het Abby Ryan tweeluik).

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal. Van vakanties bijvoorbeeld, of een bepaalde blik of beweging die iemand op straat maakt gebruik ik voor een personage. Soms ontstaat een verhaal uit het zien van een plaatje.

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met schrijven, wat zou dat zijn?

Niets. Iedere fout was een leermoment dat resulteerde in betere keuzes maken, bijvoorbeeld de mensen waar ik mee samenwerk. Als je je niet openstelt om te (willen) leren, dan ontwikkel je jezelf niet als schrijver. Ondertussen heb ik een fijn netwerk om mij heen van professionals, zowel in Nederland als in Engeland. Daarnaast ben ik heel blij met mijn vaste groep van proeflezers.

 

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven?

​Wees niet bang om fouten te maken. Blijf trouw aan jezelf. Zorg voor een visie; waar je heen wilt als schrijver en wie of wat je daarvoor nodig hebt om dat te bereiken. Schrijf en lees zoveel je kunt en bouw je netwerk uit. Houd vol! Dat is het beste advies dat ik kreeg toen ik begon met schrijven: houd vol!

Wat zijn je toekomstplannen?

Oh, ik zit boordevol mooie toekomstplannen. Wat schrijven betreft wil ik mijn driedelige Engelse novelles; Blood Curse, Blood Rivals en Blood Magic uit de Dragon Queen series afschrijven. Deel twee Blood Rivals komt 30 december 2018 uit!

Het sci-fi standalone verhaal Origins hoop ik volgend jaar te publiceren. Maar ook voor de fans die Nederlands lezen zit ik niet stil. The Dragon Queen series wordt vertaald door Ninja Paap-Luijten en in een boek gebundeld met de titel Drakenhart. Een nieuw manuscript met de werktitel Synergie wordt een fantasy standalone. De eerste hoofdstukken staan al en mijn doel is het boek in 2020 te publiceren.

Een aantal jaren ben ik met collega’s Wilma Wuite, Jos Kremers en T.M. Zaan bij boekenhandels te gast geweest. Dat was een geweldige ervaring; zowel de samenwerking als de signeersessies. Van beide heb ik veel geleerd. In de toekomst zou ik dat ook graag met andere auteurs gaan doen. In binnen- en buitenland, bijvoorbeeld in Engeland.

Dan hoop ik mijn fans en nieuwe lezers te ontmoeten!

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *