fbpx
09/12/2018
Interview met Emmy van Letters en Lights

Ik schreef er al over in mijn blog over 3x de mooiste bookgadgets voor de feestdagen. Jonge ondernemers die sfeervolle bookgadgets maken! Vandaag aan het woord: Emmy van Letters and Lights.

 

Omschrijf jezelf in 5 woorden:

Creatief, doorzetter, lezer, dromer en openminded. Denk ik. Ik vind het zo moeilijk om mezelf te omschrijven!

Wanneer ben je begonnen met je eigen bedrijf? Was er een specifieke aanleiding voor?

Ik ben in het laatste kwartaal van 2016 begonnen met Letters & Lights. Daarvoor werkte ik echter al als freelancer (sinds 2012) en was ik dus al gewend om dingen te ontwerpen. Ik wilde echter meer met mijn handen kunnen maken, meer dan alleen prints en digitale tekeningen bieden. En ik wilde het gewoon proberen; kaarsen maken. Ik ben namelijk dol op het werken met mijn handen! Na wat oefenen vond ik het nog steeds heel erg leuk om te doen en besloot ik mijn webshop op te zetten. Deels werd ik hierdoor geïnspireerd omdat er zo veel kaarsenwinkels in het buitenland waren met superveel verzendkosten, maar Nederland had nog niks! Daar moest verandering in komen, dacht ik zo.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Uit boeken. Ik laat me inspireren door (populaire) boeken en pas het item ook echt aan op de inhoud. Zo zoek ik geuren uit die beschreven worden of waarbij ik verbanden kan leggen, zoek ik bedels uit die echt passen of pak ik quotes die de lading dekken. Ik vind het heel belangrijk dat iets ‘klopt’ en daarom werk ik voornamelijk met boeken die ik zelf gelezen heb. Uiteraard zie ik ook wel eens andere producten langskomen, maar ik probeer altijd dicht bij mijn eigen ideeën te blijven.

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met ondernemen, wat zou dat zijn?

Phoe. Fouten horen er bij; die laten je groeien als ondernemer. Elk punt is een leermoment geweest die me heeft gebracht waar ik ben. Ik had echter wel eerder meerdere soorten kaarsen willen hebben, en verschillende formaten. Maar eerder was dit gewoon nog niet mogelijk. Investeren kan immers pas als je het geld er voor hebt.

 

Wat zou je een beginnend ondernemer willen meegeven?

Geef niet op! Ik denk dat veel ondernemers onderschatten hoeveel tijd, geld en energie je in iets moet stoppen om resultaat te krijgen. Als je snel teveel verwacht, kan het nog wel eens tegen gaan vallen. Ga voor de marathon in plaats van de sprint, durf risico’s te nemen en durf geduld te hebben. Het is hard werken, maar ik word er zelf echt heel gelukkig van om mijn liefde voor vormgeving, tekenen en boeken te kunnen combineren.

 

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *