fbpx
02/12/2018
Interview met founder Anneke Kleine Staarman

Omschrijf jezelf in 5 woorden
Familiemens, creatief, ondernemend, gek op taal en verhalen

 

Wanneer ben je begonnen met Get inspired by books? Was er een specifieke aanleiding voor?
Toen mijn droom uitkwam en ik mijn feelgood boek ging publiceren, realiseerde ik dat alle informatie rondom het uitgeefproces versnipperd te vinden is op internet. Ik wilde één platform creëeren waar al die informatie samenkomt. Maar ik wilde dat dat platform ook een bron van inspiratie voor schrijvers zou worden. Door het korte verhaal met unieke afbeelding op te zetten en dat te combineren met blogs en interviews, wordt het een platform voor iedereen. We delen inspiratie, kennis en komen samen tijdens ons grote boekevent op 13 april. Dat is de droom.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van alles. Ik sta op en ga ermee naar bed en word er soms ook heel moe van. Constant gaat het door me heen, ideetjes voor korte verhalen, vragen over hoe ik het platform kan verbeteren, nog mooier kan maken. Toevallig ben ik afgelopen week met een business coach gaan werken, omdat ik merkte dat ik echt van links naar rechts ging. Zij gaat me nu ondersteunen in het verder uitbouwen van het concept. Inspiratie is fantastisch, het is de basis voor alle mooie dingen die ik neerzet. Maar het kan mij soms ook behoorlijk heen en weer schudden 🙂

 

Maak de volgende zin af. Get inspired by books is…
Een netwerkplatform, hoewel dat niet erg sexy klinkt. Het is een community waar mensen inspiratie kunnen opdoen, kennis kunnen vergaren en hun eigen werk kunnen presenteren. Waar lezers en schrijvers elkaar kunnen vinden. Waar je als schrijver (to be) een podium krijgt om jouw tips en trucs te delen in de vorm van een blog. Waar we een interview van je kunnen plaatsen en jouw boek in een winactie kunnen meenemen. En natuurlijk is het ook dé plaats voor het korte verhaal. Die plaatsen we overigens ook zonder naam, als de auteur dat prettiger vindt. 

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met Get inspired by books, wat zou dat zijn?
Niets. Hoewel het onderhouden van een platform veel meer werk is dan ik had gedacht! Ik combineer het met mijn part-time baan en gezin en dat is pittig. Maar zo leuk! Nee, ik zou niks veranderen, maar ben er nu wel klaar voor om zaken beter te laten stroomlijnen. Om aan de volgende laag te gaan bouwen . 

 

Wat zou je een beginnende schrijver willen meegeven?

Gebruik ons platform! Het is gratis en samen bereiken we altijd meer mensen. Schrijf eens een kort verhaal, meld je aan om te gastbloggen, deel jouw ervaringen en zet jezelf op die manier wat meer in de spotlights. Of je nou gaat uitgeven in eigen beheer of dat via een uitgeverij gaat doen, je hebt kennis en een netwerk nodig om succesvol te worden. Daar werken wij hier aan, met elkaar. 

 

Wat zijn je toekomstplannen?

Afgelopen week ben ik met een business coach begonnen. Samen werken we aan een apart programma, een extra tak in het Get inspired by books – geheel, dat we in 2019 gaan introduceren. Daar gaat mijn energie nu voornamelijk heen. Meer details kan ik nog niet onthullen, maar binnenkort komt er echt meer!

Stay tuned, meld je aan voor de nieuwsbrief en kom naar ons grote boekevent op 13 april in Zwolle. Tot en met einde jaar hebben we nog het early bird tarief. Zoals ik tegen mijn jongens altijd zeg: samen is alles mooier. 

 

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer
Annette
02/12/2018 at 16:00
Reply

Zo tof dat dit platform er is! Ik heb een aantal keer bij het lezen van het interview geroepen ‘ja dat dus!’
Blij om mee te kunnen helpen :).

Heel veel succes!  Anneke
  07/12/2018 at 18:45
  Reply

  Wat een ontzettend leuke reactie Annette! En ik ben blij dat mensen het waarderen, het herkennen en bij willen dragen. Zo maken we het schrijversvak nog leuker! En niet te vergeten, het lezen wordt daarmee ook toegankelijker.

  Groetjes,

  Anneke

Danielle
02/12/2018 at 15:52
Reply

Beste Anneke
Ik volg je blog al een tijdje en geniet van de vele kortverhalen. Ik leerde ook nieuwe en toffe mensen kennen.
Ik heb zelf een boekenblog en ben een fervente lezer.
Wie weet publiceer ik ooit iets bij jou. Het is mijn droom om te schrijven.
Ik loop al een tijdje rond met een verhaal dat ik wil schrijven over mijn grootouders die beiden uit verre landen komen die ik eigenlijk niet ken…
Ik weet nog niet goed hoe eraan te beginnen…
Groetjes
Danielle  Anneke
  07/12/2018 at 18:52
  Reply

  Beste Danielle,

  Wat een fijne reactie op mijn interview! Welk boekenblog heb je?
  Ik snap goed dat je wilt schrijven over je grootouders, om ze te ontdekken en te herinneren.
  Weet je wat? Ik stuur je even een persoonlijk bericht.

  Groetjes,

  Anneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *