fbpx
21/11/2018
Interview met auteur Mirjam Schippers

Omschrijf jezelf in 5 woorden
Ambiverte, creatieve, enthousiaste, vrolijke Engelandliefhebber

 

Wanneer ben je begonnen met schrijven? Was er een specifieke aanleiding voor?
Al vanaf het moment dat ik kon lezen en schrijven, schreef ik verhaaltjes. Ik wilde altijd schrijfster worden, maar liet me
ontmoedigen door mijn omgeving (je kunt met schrijven geen brood  verdienen). Bij een opdracht op de middelbare school kreeg ik echter inspiratie voor wat uiteindelijk mijn eerste Young Adult is geworden. Dankzij positieve feedback van een docent kreeg ik genoeg zelfvertrouwen om gewoon te gaan schrijven en te zien wat er zou gebeuren.

 

Ben jij wel eens afgewezen door een uitgever en hoe ben je daarmee omgegaan?
Toen ik 17 was stuurde ik een verhaal in naar, onder andere, mijn huidige uitgever. Het verhaal was niet goed, maar naast een afwijzing kreeg ik ook feedback waar ik echt wat aan had. In plaats van verdrietig zijn over deze tegenslag en nooit meer schrijven (wat ik bij andere dingen vaak deed als ik een afwijzing kreeg), zag ik het als een kans om het beste boek ooit te gaan schrijven.

 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Afgezaagd antwoord: overal vandaan. Ik heb een tijdje in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent, dus dat was één bak inspiratie. Daarnaast schrijf ik al zo’n 10 jaar in een dagboek, dus op die manier is mijn eigen middelbare schooltijd bewaard gebleven. Als ik echt geen inspiratie kan vinden, lees ik daar een stukje in. Daarnaast vind ik de uitspraak van André Maurois altijd een mooie: “De inspiratie wordt geboren uit het werk.” Soms moet je gewoon aan de slag gaan en daaruit ontstaan de mooiste ideeën.

 

Als je één ding over zou mogen doen sinds je bent begonnen met  schrijven, wat zou dat zijn?
Ik zou eerder reclame voor mijzelf hebben gemaakt. Dat is iets wat ik nog maar een klein jaar doe, maar ik zie de ongelooflijke energie die alle positieve reacties mij geven waardoor ik met veel meer plezier schrijf.

 

Wat zou je een beginnend schrijver willen meegeven?
Laat je niet ontmoedigen door wat andere mensen zeggen. Wacht niet op inspiratie, maar ga aan de slag en het allerbelangrijkste: heb plezier in het schrijven.

 

Wat zijn je toekomstplannen?
Ik wil veel verschillende boeken schrijven, onder andere een fantasy/adventure serie (samen met mijn broer). Mijn grootste droom is om ooit op de New York Times bestsellerslist te staan, maar ik denk dat ik me dan moet gaan richten op een andere markt 😉

 

 

Anonymous
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *