fbpx
20/10/2018
4 X DE FIJNSTE THRILLERS VOOR HET NAJAAR

DEZE THRILLERS WIL JE DIT NAJAAR LEZEN

Heb jij favorieten in je boekenkast staan die je meerdere keren hebt gelezen? Toegegeven, het vaker lezen van een boek is niet voor iedereen weggelegd. Je moet er een beetje een ‘type’ voor zijn. En laat ik nou net zo’n type zijn? Mijn boekenkast puilt uit van de fijne verhalen tot die toppers waar ik gewoon geen genoeg van krijg. En zo nu en dan komt er een momentje waarop ik zo’n exemplaar opnieuw lees.

Nu we eindelijk schaamteloos onder een dekentje op de bank mogen kruipen (ik vind de zon écht heerlijk, maar toch,…) geniet ik ten volle. Met een stuk zelfgemaakte perentaart en een kop koffie en de kinderen op bed, verlies ik me opnieuw in mijn favoriete verhalen. Hoewel ik alle genres wel kan verslinden, vind ik het najaar bij uitstek het moment om spannende verhalen te lezen. Tijd dus om mijn favorieten van het moment met jullie te delen! Houd er rekening mee dat deze boeken niet nieuw zijn. Je hebt ze wellicht al gelezen. Zo niet, zet ze dan op je lijstje, ze zijn echt de moeite waard. Zo ja, doe net als ik en lees ze opnieuw!

 

 

                                              

 

De Reünie / Simone van der Vlugt:

De aankondiging van een middelbare-schoolreünie zet Sabines leven plotseling op zijn kop. Het rakelt een belangrijke gebeurtenis uit haar jeugd op: de verdwijning van haar klasgenoot Isabel. Ooit waren zij hartsvriendinnen, maar toen Isabel zich ontpopte tot het populairste meisje van de school liet zij Sabine plotseling links liggen. En dat was niet het enige wat zij haar aandeed… Toch voelt Sabine zich enorm schuldig: misschien zou Isabel nooit verdwenen zijn als Sabine die bewuste dag met Isabel mee naar huis was gefietst. Nu tien jaar later is er nog steeds dat knagende schuldgevoel en komen er steeds flarden van herinneringen aan die tijd terug. Sabine begint te wroeten in het verleden en komt steeds dichterbij het ware, angstaanjagende verhaal achter Isabels verdwijning.

BESTEL HIER

 

 

 

Zusje / Rosamund Lupton:

Als Beatrice hoort dat haar zus Tess wordt vermist, vliegt ze onmiddellijk naar haar geboortestad Londen. Ze is niet voorbereid op de afschuwelijke feiten waarmee ze wordt geconfronteerd als blijkt dat de politie Tess? lijk vond in een toiletgebouw in Hyde Park. De politie, haar vrienden, haar verloofde en zelfs haar moeder zijn het er allemaal over eens dat zelfmoord de meest voor de hand liggende oorzaak is van Tess? dood. Ze leed tenslotte aan ernstige depressie na de dood van haar pasgeboren baby. Beatrice is ervan overtuigd dat er iets duisters schuilgaat achter het plotselinge overlijden van haar zus. Ze begint te graven en stuit daarbij op een angstaanjagend complot, waar zij zelf het volgende slachtoffer van dreigt te worden. Zusje is een verrassende maar vooral ook aangrijpende thriller, waarin de hoofdpersoon alleen komt te staan in haar beladen zoektocht naar de waarheid.

BESTEL HIER

 

 

 

Terug naar de kust / Saskia Noort:

Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen. Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij…

BESTEL HIER

 

 

Goede dochter / Karin Slaughter

 

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…je van up and coming dan ben je hier aan het goede adres.

BESTEL HIER

 

Veel leesplezier!

 

Liefs,

Anneke

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer
Lauke
25/10/2018 at 13:07
Reply

Ben erg benieuwd naar De Reünie , ga het lezen.Rob
21/10/2018 at 11:34
Reply

Bij het lezen van Rosemund Luptons ‘Dochter’ had ik cóntinu kippenvel, dus ben zeer benieuwd naar ‘Zusje’.    Anneke
    22/10/2018 at 19:59
    Reply

    Ik ben benieuwd wat jij ervan zult vinden, Rob!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *