fbpx
27/02/2019
5x boeken om niet te missen: Een vooruitblik op 2019

2019: een heel nieuw boekenjaar! En voor het eerst heb ik mezelf dit jaar een ‘boekendoel’ gesteld, graag wil ik dit jaar vijftig boeken lezen. Een mooi rond getal en iets meer dan vorig jaar. Na mijn bookjournal erop nageslagen te hebben, bleek ik er vorig jaar 38 gelezen te hebben. Ook prima natuurlijk, maar wie weet worden het er dit jaar nog iets meer!

Maar: welke boeken staan sowieso op mijn ‘te-lezen’ lijstje om dit doel te halen? Dat zijn er nogal wat, maar ik heb er vijf uitgepikt die mij momenteel het meest aanspreken. Van recent tot iets minder recent.

 

Een boek dat nog moet verschijnen, is Het Rosie Resultaat van Graeme Simsion. Zijn eerste twee boeken, Het Rosie Project en Het Rosie Effect, vond ik geweldig. In de verhalen volg je de autistische Donn in zijn zoektocht naar een vrouw. Hij stuit op de unieke, chaotische, maar ontzettend lieve Rosie en zonder spoilers te willen weggeven, kunnen jullie natuurlijk wel raden hoe hun romance loopt.. De boeken zijn erg humoristisch en lezen heerlijk weg. Dat ik beide las tijdens mijn huwelijksreis op Bali, zorgt misschien wel voor extra goede herinneringen! Ik ben heel benieuwd naar het verdere leven van Donn en Rosie en natuurlijk naar het resultaat van hun liefde…

 

 

Een ander boek waar ik enorm naar uitkijk, is een Young Adult boek De Royals #4 Verlangen geschreven door Erin Watt. Ondertussen is De Royals #5 Gevaar ook al bijna uit, dus ik gok dat ik die er meteen achteraan lees. Zo ging het in ieder geval wel bij de eerste drie delen van deze serie. Hierin volgden we als lezers de vijftienjarige Ella. Als haar beide ouders zijn overleden, wordt ze in huis genomen door de beste vriend van haar (onbekende) vader. Samen met zijn vijf zoons woont hij op een enorm landgoed. Van de vijf zoons heeft vooral de knappe Reed Ella’s aandacht. Ook al is hun band verre van goed, toch intrigeert hij haar mateloos. Er ontspint zich een verslavend verhaal, dat vooral om Ella en Reed draait. Deel 4 van deze serie heeft echter een andere hoofdpersoon, namelijk de derde van de vijf zoons: Easton. Als dit boek weer net zo onweerstaanbaar en een tikkeltje sexy is als de eerdere delen, weet ik zeker dat het een must-read is. 

 

Wellicht kennen jullie de Netflix-original Designated Survivor? In deze serie ligt het lot van Amerika in de handen van een gewone ambtenaar, nadat een terroristische aanval ervoor heeft gezorgd dat het land geen bestuurders meer heeft. De Young Adult Gewoon geen bullshit van Will McIntosh is voor de fans van deze serie geschreven. Dit is het eerste deel van een tweeluik en speelt zich ook in Amerika af, in de nabije toekomst. De president heeft alle macht, de politie heeft vrij spel en nepnieuws is overal. Sam en zijn vrienden willen rijk worden – behalve Theo, die wil de wereld beter maken. Ze ontwikkelen een leugendetector, maar nog voor ze een werkend prototype hebben, wordt Theo vermoord. Iemand heeft het op hen gemunt, maar wie? Ik vind het enorm spannend klinken en ben ook benieuwd naar hoe deze ficgtieve wereld gelijkenissen toont met onze wereld, die momenteel ook bolstaat van fakenews en wereldleiders die hun gang maar gaan.

 

In mijn lijstje staat één autobiografie, van een powervrouw die ik ontzettend bewonder: Michelle Obama. In Mijn verhaal beschrijft ze niet alleen de beginjaren van haar huwelijk met de 44e president van de Verenigde Staten, Barack Obama, maar ook de acht jaar waarin ze First Lady was. Amerika is een land dat ik prachtig vind en dat mij ontzettend intrigeert. Ik ben dan ook benieuwd naar háár kant van het verhaal tijdens hun leven in het Witte Huis, want ik geloof oprecht dat het niet makkelijk is, ondanks alle uiterlijke schijn.  

 

 

Mijn lijstje eindigt met weer een Young Adult roman. Ik heb dit genre vorig jaar ontdekt en ben er wel een beetje verslingerd aan geraakt. In de zomer van 2018 las ik het boek Love, Simon van Becky Albertalli en het was één van de weinige boeken die ik vorig jaar vijf sterren heb gegeven. Het maakte me aan het lachen, liet me nadenken en ik had elke dag zin om verder te lezen. Enkele weken geleden keek ik de film, ook al zo’n topper. En het goede nieuws is: Albertalli heeft een vervolg geschreven, De eigenzinnigheden van Leah Burke. De hoofdpersoon van dit verhaal is Leah, de beste vriendin van Simon. Ze is drummer in een girlband, koningin van de droge humor én vreselijk onzeker. Nu het laatste jaar van de middelbare school ten einde loopt, wil ze koste wat kost voorkomen dat haar vriendengroep uit elkaar valt. Hoe ze hiervoor gaat zorgen: ik ben er heel benieuwd naar.. Als het boek maar een sprankje van de magie van het vorige boek heeft, zit het wel goed! 

Nou, dat lijkt me een prachtige top vijf om 2019 mee te beginnen! Wellicht heb ik jullie van wat inspiratie voorzien; veel leesplezier gewenst en ik hoor graag wat júllie van de boeken vonden!

 

 

Janice Bakker-van As

@boekentipsvanmevrouwbakker

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *