fbpx
17/02/2019
5 boekhandels waar je moét zijn geweest!

Mijn hart gaat sneller kloppen van prachtige boekhandels. Daarmee bedoel ik grote boekhandels met een zware passie voor lezen en schrijven.
Wanneer ik naar de stad ga, kan ik het nooit laten om even naar de plaatselijke boekhandel te gaan en misschien wel een paar juweeltjes eruit te vissen.
Vandaag heb ik een paar prachtige boekhandels opgesteld waar je als boekenworm en tekstfanaat zeker een keer naartoe moet gaan!

 

Scheltema – Amsterdam

Bron: Amsterdam.info

Laatst was ik met een vriendin naar Amsterdam en zocht ik via Google naar boekhandels. Tussen de zoekopdrachten stond Boekhandel Scheltema, met als beschrijving: een van de grootste boekhandels van Nederland.
Natuurlijk had ik mijn vriendin direct ingelicht en zodra we de trein uitstapten, ben ik op zoek gegaan. Van buiten lijkt het een best bescheiden boekhandel, van welgeteld 5 verdiepingen! Inclusief café. Ze verkopen verschillende genres, kinderboeken, tweedehands boeken en in verschillende talen zoals Nederlands, Engels en Frans.
Je snapt misschien wel dat ik daar dolgelukkig 1,5 uur rondgelopen heb totdat ik van mijn vriendin toch echt moest afrekenen.

 

Dominicanen – Maastricht

Bron: Pinterest

Hier ben ik zelf nog niet geweest, maar deze boekhandel staat zeker op mijn lijst om binnenkort te bezoeken. De beelden die ik ervan gezien heb zijn echt prachtig!
Boekhandel Dominicanen is onderdeel van Libris en zit gevestigd in de gerenoveerde Dominicanenkerk. Het ligt in het centrum van Maastricht waardoor het makkelijk te bereiken is tijdens een dagje weg.
Ze verkopen verschillende genres, maar ook diverse andere artikelen, dvd’s en muziek; cd’s, lp’s.
Daarnaast kan je ook wat drinken in het cafeetje met een lekker stuk taart.
Boekhandel Dominicanen organiseert evenementen zoals lezingen, boekpresentaties en tentoonstellingen.
Zeker een bezoekje waard!

 

De Drvkkery – Middelburg

Bron: Pinterest

De boekhandel ligt in het centrum van Middelburg en kan je niet ontgaan. Het is een prominent cultuurgebouw waar niet alleen boeken worden verkocht maar ook liefde voor muziek centraal staat.
De voorkant van het gebouw bestaat uit een glazen voorpui. Bij binnenkomst zie je eerst een VVV kantoor, daarachter een brasserie waarna je bij de boekhandel zelf komt. Hier verkopen ze kinderboeken, YA, volwassen boeken, maar ook hobbyboeken en kookboeken. Ze verkopen zelfs knuffels, puzzels, kantoor accessoires, cd’s, lp’s en films.

 

Waterstones – Amsterdam

Wanneer ik in Amsterdam ben, moet ik altijd even langs Waterstones. Deze prachtige boekhandel ligt in het centrum en is compleet gericht op Engelstalige boeken. Ze verkopen fictie, non-fictie, kinderboeken maar ook kantoorartikelen kunnen niet missen.
Persoonlijk vind ik de boekhandel erg warm en sfeervol met kleine hoekjes waar je heerlijk tussen de boeken kan snuffelen. Als je naar boven loopt, kom je nog veel meer boeken tegen van verschillende genres.
Van nieuwe exemplaren tot klassiekers; zolang je geïnteresseerd bent in Engelstalige boeken, Kan je Waterstones zeker niet overslaan als je in Amsterdam bent.

 

Van Piere – Eindhoven

Bron: TripAdvisor.nl

Ook deze boekhandel is onderdeel van Libris en bestaat uit 3 verdiepingen. Als je binnenkomt, word je al warm onthaald door enorme boekenkasten op de begane grond en de eerste verdieping. Hier hebben ze een hele grote YA afdeling en als je de trap op gaat naar boven, kom je bij de Engelse YA. Als je de trap naar beneden af gaat, kom je in een enorme ruimte met een café waar je kleine hapjes kan bestellen en daar vind je ook de kinderboeken. Verder verkoopt Van Piere niet alleen boeken, maar ook artikelen omtrent boeken.
Van alles wat!

 

Bij welke van deze boekhandels ben jij al geweest?

 

Suzanne Kol (www.suzannekol.nl) is eigenaresse van een tekstbureau. Ze corrigeert manuscripten en kijkt scripties na. Daarnaast is ze proeflezer.

Suzanne Kol
Suzanne Kol (www.suzannekol.nl) is eigenaresse van een tekstbureau. Ze corrigeert manuscripten en kijkt scripties na. Daarnaast is ze proeflezer.
Reageer
Sandy
19/02/2019 at 20:09
Reply

Boek met een doel! Een klein boekenwinkeltje in Rotterdam, waarbij alle opbrengsten van de boeken naar een goed doel gaan. Je kan zelf kiezen naar welk goed doel (er zijn er 10)!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *