fbpx
20/12/2018
5 X waarom: het GET INSPIRED BY BOOKS boekevent

WAAROM EEN BOEKEVENT ORGANISEREN?

Een ieder die events organiseert, weet hoe druk je ermee bezig bent. Van het ‘wat moet er op het programma komen’, tot ‘wie kunnen we vragen om te spreken’, naar ‘hoe promoten we onszelf in vredesnaam’ tot ‘gaan er mensen komen?’

Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. En naarmate 13 april, de datum van ons event, dichterbij komt, loopt ook de spanning op. Want mensen betalen toch een kaartje, dus de beleving moet optimaal zijn. Naast een gezin met twee jonge kinderen, een baan, een platform (want online gaat gewoon door!) en een traject om een nieuw bedrijf te starten, vraag zelfs ik me wel eens af waarom ik dit ook nog doe. Maar dan weet ik eigenlijk direct het antwoord. Online gebeurt er een hoop, en dat is leuk! Maar offline, dus in de vorm van een écht event waarbij je elkaar de hand schudt, is when the magic happens. Dan ontstaan de momenten die er écht toe doen. Hier dus een rijtje met uitstekende reden waarom wij dit event organiseren en jij eigenlijk moet komen!

 

  1. Je bent eruit en dat is goed voor het moraal

 

Het is net zoiets als naar de sportschool gaan: je hangt op de bank en hebt écht geen zin om de deur uit te gaan. Maar wanneer je dan eenmaal onderweg bent, krijg je weer energie en zin om buiten te zijn. En dat is goed voor het moraal en voor je geest! Je wordt even uit je vaste ritme getrokken en gedwongen je best te doen voor iets anders. Succes is bijna altijd gegarandeerd en anders heb je nog altijd een goed verhaal.

 

2. Je doet een hoop kennis op

Kennis staat bij GIBB hoog in het vaandel. Ik geloof er steevast in dat we veel van elkaar kunnen leren en elkaar zeker niet als ‘concurrent’ moeten zien. We zetten ook tijdens dit event weer een aantal onderwerpen centraal die jullie hebben gekozen. Specialisten uit het veld leiden een aantal workshops, waarbij volop ruimte is voor interactie. Jouw mening en vaardigheden tellen!

 

3. Je ontmoet andere boekliefhebbers

Netwerken, we weten allemaal hoe belangrijk het is. Maar het is vaak niet laagdrempelig waardoor het spannend kan zijn. Dat wordt het al een stuk minder wanneer je naar een event gaat waar gelijkgestemden rondlopen. Ook de organisatie besteedt hier veel aandacht aan. Zo komen er naast de reguliere bezoekers ook bloggers en schrijvers die je kunt aanspreken over jouw werk.

 

4. Je kunt jezelf profileren

Kom je, neem dan ook zeker jouw werk mee. Vraag anderen hun mening over de kaft en/of flaptekst, of verkoop exemplaren tijdens de boekenmarkt.

Ik ben geïnteresseerd in jou. Wie je bent, wat je schrijft of wilt schrijven, hoe dat process verloopt. Welke middelen gebruik je om tot je doel te komen en hoe kan dit platform jou daarin eventueel ondersteunen? Gebruik dit moment om jezelf neer te zetten.

 

5. Je hebt een gezellige dag!

Wat ontstond uit: ‘Als ik nou eens,…’ liep uit tot het eerste, gezellige boekevent. Sinds die tijd is er een hoop veranderd. Maar ook 13 april gaan we voor een fantastische dag! Want wat is er nou leuker dan een dag rondlopen tussen boekfanaten, een hoop leren, netwerken en inspireren. Het was mijn droom om dit te organiseren en ik hoop jou daar te mogen ontmoeten, of opnieuw te zien!

 

Liefs,

Anneke

 

 

Anonymous
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *