fbpx
17/12/2018
Hoe zorg je dat je toch schrijft met de feestdagen?

De feestdagen staan voor de deur en dat is natuurlijk een hartstikke leuke tijd. Helaas schiet het schrijven er tijdens die dagen er dan wel eens bij in, terwijl je toch graag verder zou schrijven aan die roman. Hoe combineer je de decemberdagen dan toch met het schrijven? Hierbij geef ik je 4 tips!

 

1: Houd altijd een boekje bij de hand.

Bestaan de feestdagen bij jou non-stop uit familiebezoek en heb je geen tijd om je laptop open te klappen en eens goed voor je verhaal te zitten? Dan kan een notitieboekje meenemen een mooie uitkomst zijn. Krijg je tijdens het kerstdiner in een keer mooie inspiratie of een goed idee? Ga dan naar de wc en neem je notitieboekje mee! (Het is echt puur toeval dat al die woorden rijmen!) Maar even zonder gekheid: dit kan je prima helpen om toch eventjes iets op te schrijven zonder dat al die goede ideeën vervliegen of dat je de inspiratie verliest.

 

2: Laat anderen weten dat je schrijft.

Laat je familie, je partner of anderen in je directe omgeving dat schrijven altijd doorgaat omdat inspiratie geen tijd kent. Spreek ook bijvoorbeeld een tijd af hoe laat jullie op familiebezoek gaan, zodat je de tijd van tevoren nog eventjes aan het schrijven kunt benutten. Of dat je eerst een halfuurtje aan je verhaal gaat zitten, en dat jullie dan met z’n allen een spelletje doen. Ik noem maar even iets. Maar dat kan wel goed helpen!

 

3: Stel deadlines.

Natuurlijk kun je tijdens feestdagen toch niet zoveel schrijven als normaal. Zorg dan dat je het belangrijkste wat je echt geschreven wil of moet hebben, van tevoren al af hebt. Dus bijvoorbeeld: 23 december wil ik alles tot en met hoofdstuk 5 afhebben. Stel hier deadlines in en als je die af hebt, hoef je je ook niet zo schuldig te voelen dat je met Kerstmis en Nieuwjaar niet zoveel doet.

 

4: Geniet ook van de feestdagen.

Het is niet fijn om tijdens een gezellige kerstfilm of het cadeautjes uit pakken de hele tijd te denken: ik moet straks ook die scene nog schrijven. Je hebt het hele verdere jaar nog om eraan te werken. Laat de feestdagen ook gewoon feest zijn, zodat je net zo goed van het diner en de cadeautjes kunt genieten. En dan kun je in januari gewoon weer verder!

 

 

 

Lianne Reijntjes zou het liefst elke dag zomer willen hebben, draagt graag roze en zoete parfumluchtjes en haar blijheidsgehalte gaat omhoog als ze een kat ziet. Ze schrijft al sinds de basisschool en verliest zichzelf graag in een eigengemaakte wereld. Letters die uit het toetsenbord rollen. Andere mensen blij en vrolijk maken van haar verhalen. Daar geniet ze van, elke dag!

Image result for instagram logo @lianne.loves
Image result for facebook logo  liannesletters

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *